Ilmanvaihtokanavien puhdistuksella on useita hyötyjä, jotka vaikuttavat sekä terveyteen että ilmanvaihtojärjestelmän tehokkuuteen. Tässä on joitakin tärkeimpiä hyötyjä:

Parantunut ilmanlaatu:
Ilmanvaihtokanavat keräävät ajan myötä pölyä, hiukkasia, allergeeneja, homeitiöitä ja muita epäpuhtauksia. Puhdistamalla kanavat säännöllisesti varmistetaan, että ilma kiertää puhtaana ja terveellisenä, mikä on erityisen tärkeää sisäilman laadun kannalta.

Vähentynyt allergiariski:
Puhdas ilmanvaihtojärjestelmä vähentää allergeenien ja pölyn leviämistä asuin- tai työtiloihin. Tämä voi auttaa vähentämään allergiaoireita ja parantamaan hyvinvointia erityisesti allergikkojen keskuudessa.

Tehokkaampi ilmanvaihto:
Likaiset ja tukkeutuneet ilmanvaihtokanavat voivat vähentää ilmanvaihtojärjestelmän tehokkuutta. Puhdistamalla kanavat varmistetaan, että ilma virtaa esteettömästi ja että ilmanvaihto toimii optimaalisesti, mikä voi säästää energiaa ja parantaa lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmien suorituskykyä.

Vähentynyt homeen kasvun riski:
Ilmanvaihtokanavat voivat tarjota otollisen ympäristön homeen kasvulle, jos ne ovat likaiset tai kosteat. Puhdistamalla kanavat vähennetään homeen kasvun riskiä ja edistetään terveellistä sisäympäristöä.

Pidempi ilmanvaihtojärjestelmän käyttöikä:
Säännöllinen puhdistus auttaa vähentämään ilmanvaihtojärjestelmän kulumista ja pidentää sen käyttöikää. Puhtaat ja hyvin hoidetut ilmanvaihtokanavat vaativat vähemmän huoltoa ja korjauksia.

Tehokkaampi lämmitys ja jäähdytys:
Puhtaat kanavat mahdollistavat paremman lämmön tai viileyden siirron, mikä voi parantaa lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmien tehokkuutta. Tämä voi johtaa alhaisempiin energiakustannuksiin ja parempaan ympäristöystävällisyyteen.


Ilmanvaihtokanavien säännöllinen puhdistus on tärkeää sekä terveydelle että ilmanvaihtojärjestelmän suorituskyvylle. Säännöllisellä ilmanvaihdon puhdistuksella pidät kiinteistön kunnossa sekä ilmatasapainon sille lasketulla tasolla.

Olemme tehneet ilmanvaihdon puhdistuksia vuodesta 2009 lähtien ja käytämme puhdistuksessa alan ammattilaitteita. Kanavien puhdistus suoritetaan alipaineistamalla kanava, ja tämän jälkeen harjakonetta käyttämällä. Tarvittaessa suoritamme myös ilmamäärämittaukset ja säädöt sekä kanavien desinfioinnit. Puhdistustyöstä lähetetään puhdistusraportti, kuvakooste ja mahdollisesta mittaus- ja tasapainotustyöstä mittauspöytäkirja. Työ on kotitalousvähennyskelpoista. Kysy tarjous tai pyydä lisätietoja alla olevalla lomakkeella.

Vuoden 2023 kotitalousvähennys on 60% joka on hyödynnettävissä ilmanvaihtokanavien puhdistuksessa sekä oheistöissä.

Ilmanvaihtokanavien puhdistus sisältää seuraavat työt:
– Venttiilien pesu
– Kanavien alipaineistus ja mekaaninen harjaus
– IV-koneen puhdistus ja tarkastus
– Liesituulettimen hormin tarkastus
– Ilmamäärien mittaus (säätö lisäpalveluna)

MEILTÄ MYÖS KÄYTTÖÖNOTTOMITTAUKSET JA SÄÄDÖT SEKÄ PELKÄT SÄÄDÖT